Overal baarden in Beesel (Omroep P&M)

Bijna elke mannelijke inwoner in Beesel met baardgroei heeft er deze zomer eentje: een baard. Het Draaksteken komt er aan. De mannen in het spel zijn verzocht om hun baard te laten staan of als ze al een baard hebben, deze nog langer te laten groeien. Met bijna 400 spelers niet zo gek dat bijna heel Beesel een baard heeft deze zomer.

Sinds mensenheugenis speelt de baard een belangrijke, maar ook steeds een andere rol. Voor sommige volken was het een geschenk van God en mocht die niet afgeschoren worden, anderen moesten juist hun baard afscheren vanwege ‘reinheid’. En omdat het volk arm was in deze vroegere tijden, hebben veel spelers een baard. De een vindt het fijn, de ander niet. Toch doen ze het allemaal, want het Draaksteken is belangrijk.

Lees meer!

Laatste nieuws

Nominatie voor de Petra Dassen Waarderingsprijs 2024

De vierde Petra Dassen Waarderingsprijs wordt deze zomer uitgereikt aan een persoon, groep, vereniging of organisatie die een buitengewone verdienste heeft geleverd voor de leefbaarheid en saamhorigheid in het kerkdorp Beesel. Via deze website of het Beesels Blaedje kunnen inwoners van het Drakedorp kandidaten hiervoor nomineren. In 2020 werd deze prijs voor het eerst uitgereikt….

Lees verder from Nominatie voor de Petra Dassen Waarderingsprijs 2024

Draaksteken 2023 in de bioscoop (trailer)

Wil jij ook nog één keer het theaterspektakel van afgelopen zomer meemaken? Op 20, 21, 24 en 25 april schittert het Draaksteken op het grote witte doek in Service Bioscoop Luxor. Eerder deze maand konden alle spelers en vrijwilligers de film van het Draaksteken 2023 voor het eerst bewonderen op het grote doek! De film…

Lees verder from Draaksteken 2023 in de bioscoop (trailer)

Draaksteken film première in de bioscoop

Afgelopen week konden alle spelers en vrijwilligers de film van het Draaksteken 2023 voor het eerst bewonderen op het grote doek! De registratie werd voor een week lang elke dag bij Service Bioscoop Luxor in Reuver vertoond. De reacties na afloop waren lovend! Nog één keer het theaterspektakel van afgelopen zomer meemaken? Dat kan! Op…

Lees verder from Draaksteken film première in de bioscoop

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan